Burun Estetiği Öncesi Süreç

Burun Estetiği Öncesi Süreç

Burun estetiği, genel anestezi ile yapılan ve işlem sırasında hastanın herhangi bir acı hissetmediği operasyonlardan biridir. Estetik cerrah operasyon sırasında, burunda var olan şekil bozukluklarını gidermekte ve buruna yeni şeklini vermektedir. Ancak bu şekillendirmenin nasıl yapılacağına daha önce karar verilmesi ve hastaya ameliyat sonrası nasıl bir görünüme sahip olacağı gösterilmektedir

Aksi taktirde hasta ameliyat sonrası beklemediği bir durumla karşılaşabilir ve memnun olmaması durumunda tekrar ameliyat olması gerekebilmektedir. Bu noktada burun estetiği öncesinde tasarım süreci önem kazanmaktadır. Estetik cerrahın, hastayı ameliyat öncesi, ameliyat esnası ve ameliyat sonrası süreç konusunda bilgilendirmesinin yanı sıra ameliyatın olmazsa olmaz detayı tasarım süreci olacaktır.

Burun Estetiği Öncesinde Tasarım Süreci

Burun estetiği yaptırmaya karar veren hasta, estetik cerrahla bir ön görüşme gerçekleştirmektedir. Bu görüşme esnasında burun estetiği öncesinde tasarım süreci başlamaktadır. Hastanın 3 boyutlu olarak çekilen fotoğrafları ve hastanın beklentilerinin dinlenmesi ve doktorun ön görüleri ile birlikte, bilgisayar ortamında ameliyat öncesi burun tasarımı gerçekleştirilmektedir. Fotoğraf üzerinden yapılan tasarım sonucunda hasta tasarımdan memnun kalıyorsa, operasyon bu görüntü esas alınarak gerçekleştirilmektedir. Hastalar kadar estetik cerrahlar da burun estetiği öncesi tasarım sürecini atlamak istemiyor. Bu süreç hem hastaya fikir veriyor hem de doktora yol haritası çiziyor. Ameliyat sırasında yapılan tasarım, ekrana yansıtılıyor ve doktor bu şekilde ameliyatı gerçekleştiriyor. Bu durumda da başarı ve memnuniyet yüzdesi en yüksek seviyeye çıkıyor.

Estetik Açıdan İdeal Burun Nasıl Olmalıdır?

İdeal burun, her hasta için değişmektedir. Ancak yapılacak ameliyatta tek kriter hastanın isteği olmamakladır. Kişinin burnunun var olan durumu ve ne kadar değiştirilebileceği, değişim sonrası nefes alıp verme konforu gibi kriterler doktor tarafından değerlendirilmekte ve hastaya açıklanmaktadır.

Burun estetiği yaptırmak isteyen kişinin bir fotoğrafla doktora başvurması en sık rastlanan durumdur ancak her zaman bu örnek fotoğrafın bire bir uygulanması mümkün olmamaktadır. İdeal burun, estetik ameliyat sonrasında ameliyat olunduğu belli olmayan ancak kişinin görünümünde olumlu yönde bir değişim yaratan şekilde olmalıdır. Burun estetiği öncesinde tasarım süreci hastaya en uygun burnun belirlenmesi için operasyon öncesi yapılması şart bir uygulamadır.

Ameliyat Olan Hastalar Örnek Gösterilebilir mi?

Doktorun referansları olması açısından hasta ameliyat öncesinde eski hastaların fotoğraflarını görmek isteyebilir. Ancak burada hasta gizliliği devreye girmektedir ve eski hastaların izni doğrultusunda daha önce ameliyat edilen burunlar da tasarım sırasında hastaya fikir vermektedir. Burun estetiği öncesinde tasarım süreci, hastanın memnuniyeti ile sonuçlanıyor olsa da bu tasarım sürecinden sonra yapılacak ameliyattaki başarı şansı, eski hastaların sonuçlarını görerek kesinleşmektedir.

Burun Estetiği Yaptırmak İsteyenlerin Dikkat Etmesi Gerekenler

Burun estetiği yaptırmaya karar verenler öncelikle seçeceği cerrahı çok iyi araştırmalıdır. Burun ameliyatlarında başarı oranı, cerrahın tecrübesine bağlı olmaktadır. Bu konuda internetten faydalanmak zaman zaman iyi bir seçenek gibi görünse de tek başına yeterli olmayacaktır. Doktora karar verilirken, önceki ameliyatları, ameliyatın yapıldığı hastane hakkında detaylı bilgi alınmalıdır. Daha sonra ameliyat süreci hakkında doktor tarafından ayrıntılı bilgilendirme istenmelidir. Burun estetiği öncesinde tasarım süreci, tüm detayların önemli bir parçası olmakla birlikte, hastayı tek başına bu süreç tatmin etmemelidir. Bir diğer önemli ayrıntı ise hastanın bu ameliyata kendisinin karar vermesidir. Çevre baskısı, yakınların, eşin ya da sevgilinin isteği ile bu sürece girmenin psikolojik açıdan olumsuz etkileri olmaktadır.

Burun Estetiği Sonrası Gündelik Hayata Geri Dönüş

Burun estetiği gelişen teknoloji ile birlikte günümüzde ameliyat sonrası hemen gündelik hayata dönme olanağı sağlamaktadır. Ameliyat sonrasında 1 hafta boyunca evde istirahat edilmesinin ardından kişi iş hayatına geri dönebilmektedir. 1 hafta boyunca burun bölgesi sudan korunmalıdır. 2-3 gün içerisinde hafif sporlara da başlama şansı bulunmakla birlikte ağır sporlara başlamak için 1 ay boyunca beklemek gerekmektedir. Sauna, deniz, hamam, havuz gibi mekanlardan da uzak durulması gerekmektedir. 1-6 ay arası gözlük kullanımı önerilmemektedir. Burun estetiği öncesi tasarım süreci ile belirlenen burun şekli, ameliyat sonrası kazanılmışsa, hasta bunun memnuniyeti ile iyileşme sürecini psikolojik açıdan çok daha rahat atlatmaktadır. Ancak memnuniyetsizlik olması durumunda psikolojisi bozulan hasta bu süreci daha zor atlatmaktadır. Bu noktada yine doğru doktor seçimi ve referansların incelenmesi devreye girmektedir.

Burun Ameliyatı Öncesi ve Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Operasyon kararından sonra doktor seçimi ve burun estetiği öncesinde tasarım süreci ilk adımdır. Daha sonra doktor tarafından ameliyat öncesinde yapılması gerekenler ve ameliyat sonrasında yapılması gerekenler detaylı olarak anlatılacaktır.

Ameliyattan 2 hafta önce sigara bırakılmalı ve ameliyat sonrası en az 1 ay kullanılmamalıdır. İdeal buruna kavuşmak için yapılan operasyonlarda sigara kullanımı yaraların iyileşme sürecini olumsuz yönde etkilemektedir.

Ameliyat sonrası ilk hafta önden düğmeli kıyafetler tercih edilmelidir. Toplu taşıma ya da araba kullanımı risk oluşturabileceği gibi arabaya binildiğinde ani fren ihtimaline karşı emniyet kemeri takılmalıdır.

Ameliyatın hemen sonrasında ideal buruna kavuşulacağının düşünülmesi, hayal kırıklığı yaratacaktır. Burun estetiği öncesinde tasarım süreci ile belirlenen görünümün elde edilmesi 6 aylık bir iyileşme sürecinden sonra gerçekleşmektedir. Hatta bazı durumlarda bu süreç 18 aya kadar uzamaktadır.

Sosyal Medyada Paylaş

E-Bülten’ e kayıt olarak en yeni haberler, duyurular ve güncellemelerden ilk siz haberdar olabilirsiniz...